چرا بعضي روزها هنگام ورزش کردن احساس ناتواني مي کنيم؟

اگر دقت کرده باشيد بعضي وقتها تمريني که انجام مي دهيد به نظر راحت است اما بعضي روزها هم شده که حتي حرکات راحت را به سختي انجام مي دهيد. بسيار طبيعي است که نحوه کار شما ارتباط مستقيمي با حال و حوصله و انگيزه، ميزان استرس، خواب و يا حتي تغذيه شما داشته باشد. اما اگر مرتبا با اين مشکل روبرو هستيد بايد دلايل آن را جستجو کنيد.

 

کم بودن آهن خون:

اگر هميشه بعد از تمرين خسته و بي انرژي هستيد يا به سختي تمرين مي کنيد بايد ميزان آهن خون خود را بررسي کنيد. چون سرگيجه و ضعف و عدم توان انجام حرکات و تنگي نفس از علايم کمبود آهن است. به ويژه درزنان و مخصوصا در سنين باروري و زناني که در هر بار قاعدگي خونريزي زيادي دارند.

 

کم بودن آب بدن:

 مطالعات دانشمندان نشان مي دهد کم آب شدن بدن روي تمرين بسيار موثر است چون قلب بايد بيشتر و سريعتر پمپاژ کند تا بدن دچار کمبود اکسيژن نشود. پس خستگي قلب و فشار بيشتر به بدن باعث عدم توانمندي فرد براي انجام ورزش مي شود. پس به ميزان دريافت مايعات و آب دقت کرده و هرگونه کم آبي بدن را پيشگيري کنيد. مخصوصا زماني که ورزش مي کنيد چون تعريق بيشتر آب بدن را دفع مي کند.

 

3 مصرف دارو:

در صورت بيماري و به تجويز پزشک اگر دارويي مصرف مي کنيد بايد در نظر داشته باشيد که عوارض بعضي از داروها به شما احساس بي حوصلگي يا خستگي مي دهد. داروهاي آنتي بيوتيک يا آنتي هيستامين ها باعث افت انرژي بدن مي شوند و يا داروهاي تنظيم کننده ضربان قلب يا درمان کننده پرفشاري خون يا تيروئيد هم در عوارض خود اين حالت را باعث مي شوند.

 

دوري از ورزش:

 وقتي بعد از مدتي که ورزش را کنار گذاشته ايد مجددا ورزش مي کنيد با سختي تمرين روبرو ميشويد و اين کاملا طبيعي است چون بدن شما آماگي جسماني اش را از دست داده و ظرفيت هوازي شما کم شده است. پس تمرين را با شدت کم و با فواصل استراحت مناسب شروع کنيد.

 

تغذيه نا مناسب:

 براي شروع هر ورزش با هر شدتي بايد دقيقا معلوم باشد که شما انرژي حين تمرين خود را بيشتر از چه واحدهايي تامين مي کنيد. چون در صورت دريافت اشتباه مواد غذايي قند بدن شما افت کرده و باعث افت عملکرد شما حين تمرين مي گردد.

 

تيروئيد:

 چون غده تيروئيد مسئول تنظيم سوخت و ساز شما مي باشد پس در صورت افت سوخت و ساز و خستگي امکان دارد که اين غده بيمار شده و بيشتر کم کاري تيروئيد اين حالات را منجر مي شود.

خواب: همه مي دانيم که خواب بدن را ريکاوري مي کند. در صورتيکه خواب عميق و به اندازه نباشد در طول روز بعد بدن بي انرژي و کم حوصله است و اين حالت در ورزش بيشتر خود را نشان مي دهد. يک فرد بالغ به طور ميانگين به 6 الي 8 ساعت خواب نياز دارد تا بتواند انرژي ذخيره کند و باعث تخريب عضلات نشود.

 

 دلسردي:

 در صورت تکرار شدن تمرينات با شدت و مدت هميشگي بدن دچار يکنواختي شده پس شايد لازم است تنوع تمريني را لحاظ کرده و يا شدت و مدت تمرين را تغيير دهيد. اين موضوع حتي با تغيير موزيک يا لباس هاي ورزشي و يا همراه کردن فرد جديدي در تمرين و يا تفريحي ورزش کردن مي تواند برطرف شود.

 

دماي محيط:

 ورزش در هواي گرم و خشک و يا بسيار سرد باعث افت عملکرد فرد مي شود. مخصوصا گرماي بيش از حد باعث کم آبي بدن، خستگي مفرط و بي حوصلگي مي شود.