ویژگی غذاهایی که زود شما را سیر میکند؟

غذا هاي متفاوت تاثيرات مختلفي نيز بر احساس سيري و گرسنگي دارند. بعنوان مثال 200 کالري از مرغ پخته مي تواند به شما احساس سيري بدهد در حالي که بعد از خوردن 500 کالري کيک ممکن است چنين احساسي نداشته باشيد.
تاکنون بار ها شنيده ايد که گفته مي شود تا زماني که احساس سيري نسبي کنيد به غذا خوردن ادامه دهيد اما درست اين است که شما غذاهايي را انتخاب کنيد که با کمترين کالري به شما بيشترين احساس سيري بدهند.
بطور کلي غذا هاي مناسب براي سير شدن بايد ويژگي هاي زير را داشته باشند:

 

*حجم : غذا هايي که حجم زيادي از آنها را آب تشکيل داده است به پر شدن معده و احساس سيري کمک مي کنند.
*پروتئين زياد: تحقيقات ثابت کرده که پروتئين ها بيشتر از کربوهيدرات ها و چربي ها احساس سيري را القا مي کنند.
*فيبر زياد: فيبر ها حرکت غذا در دستگاه گوارش را کند تر مي کنند و باعث ميشوندشما دير تر احساس گرسنگي کنيد.
* و ميزان کالري کم غذا هايي که ويژگي هاي ذکر شده را دارند عبارتند از :

 

1- سيب زميني آبپز
در بسياري از رژيم هاي غذايي لاغري سيب زميني رابدليل کربوهيدرات بالاي آن حذف ميکنند در صورتي که اين کار صحيح نيست

سيب زميني حاوي ويتامين،فيبر و ديگر مواد مغذي ضروري مي باشد بعلاوه داراي نوعي نشاسته مقاوم است که نصف نشاسته معمولي کالري دارد و به دليل کند هضم شدن آن ميتواند تا ساعت ها احساس سيري زيادي داشته باشد.
سيب زميني که بعد پخته شدن سرد شده يا حتي دوباره گرم شده است ميزان بيشتري از اين نشاسته را خواهد داشت ،بنابراين بهترين شکل مصرف سيب زميني بصورت آب پز و خنک شده است.


2- تخم مرغ


در واقع بيشترين حجم تخم مرغ را پروتئين ها تشکيل مي دهند که براي سير کردن عالي هستند. تخم مرغ داراي تمام اسيد آمينه هاي ضروري مي باشد.
تحقيقات و آزمايشات مختلفي ثابت کرده اند افرادي که براي صبحانه تخم مرغ ميخورند نسبت به کساني که شيريني و نان ميخورند تا انتهاي روز کالري کمتري مصرف مي کنند. زرده تخم مرغ نيز حاوي کلسترول مفيد و ويتامين دي ميباشد که براي کاهش وزن و سلامت بدن حائز اهميت است.


3- سوپ ها و آبگوشت ها


خيلي ها تصور مي کنند غذا هاي مايع کمتر از غذاهاي جامد و نيمه جامد قدرت سيرکنندگي دارند در حالي که تحقيقات ثابت کرده سوپ ها و غذا هاي مايع نسبت به غذا هاي جامد با مواد اوليه مشابه قدرت سير کنندگي بيشتري دارند. هنگامي که شما در آغاز يک وعده غذايي سوپ ميل ميکنيد ميزان کالري که در آن وعده مصرف ميکنيد 20درصد کاهش ميابد .
بنابراين سوپ ها بخصوص سوپ سبزيجات ميتوانند ميزان کالري دريافتي را کاهش داده و به شما احساس سيري بدهند و روند کاهش وزن شما را بهبود بخشند.