بهترین جایگزین خوش عطر و طعم برای نمک چیست؟

نمک يکي از پر استفاده ترين مواد در جهان است که براي بهبود مزه غذا در پخت وپز مصرف مي شود. نمک منبع مواد معدني است، که در دوزهاي اندک به بدن در حفظ تعادل الکتروليت ها و ديگر فرايندهاي مهم حافظ سلامت انسان کمک مي کند. مشکل از آنجايي ناشي مي شود که ما به طور معمول بيش از حد نمک مصرف مي کنيم و اغلب عوارض جانبي آن را ناديده مي گيريم. اگرچه در نگاه نخست ممکن است بي ضرر به نظر برسد، اما مصرف بيش از حد نمک با گذشت زمان مي تواند به مشكلات التهابي، قلبي و عروقي و کليوي منجر شود. بر همين اساس است که مصرف روزانه نمک بايد محدود باشيد. براي تحقق اين هدف شما مي توانيد ميزان مصرف غذاهايي که حاوي نمک هستند را کاهش دهيد و همچنين ادويه هاي ديگر را جايگزين آن کنيد. در ادامه با برخي ادويه ها که مي توانند در اين مسير کمک حال باشند، بيشتر آشنا مي شويد.

 

سیر

سير ادويه اي سرشار از ويتامين ها، مواد معدني، و آنتي اکسيدان هاست. زماني که اين مواد جذب بدن مي شوند به پيشگيري از انواع مختلف بيماري ها کمک مي کنند. بر خلاف نمک، سير ماده اي با ويژگي هاي ضد التهابي و ادرار آور است، که اثرات آن موجب کاهش احتباس مايع در بدن و پيشگيري از مشکلات قلبي و عروقي مي شود.

 

پودر پیاز

پودر پياز با بهره مندي از ويژگي هاي مشابه با سير و همچنين برخورداري از آليسين، زماني که براي کاهش مصرف نمک تلاش مي کنيد، پودر پياز جايگزيني خوب است. در شرايطي که پودر پياز از ويژگي هاي کمتري در مقايسه با خود پياز

برخوردار است. اما مواد مغذي موجود در آن موجب مي شوند تا گزينه اي خوب براي بهبود عطر و طعم غذا باشد

 

فلفل

 

فلفل سياه فلفل سياه ادويه اي با ويژگي هاي ضد التهابي و آنتي اکسيداني است. زمان ورود به بدن اين ويژگي ها از بافت ها در برابر اثرات منفي راديکال هاي آزاد محافظت مي کنند. مصرف فلفل سياه به بدن در مقابله با فشار خون بالا کمک مي کند و با گذشت زمان عملکرد کليه ها را با تحريک دفع مايعات بهبود مي بخشد.

 

 

زنجبيل

زنجبيل به واسطه ويژگي ها ضد التهاب، گوارشي، و آنتي اکسيداني خود شناخته شده است و يک گزينه عالي ديگر براي افرادي محسوب مي شود که در پي کاهش مصرف نمک خود هستند. زنجبيل حاوي تراکم بالايي از ترکيبي به نام جينجرول است که افزون بر بخشيدن عطر و طعمي تند به زنجبيل، مسئول فوايد دارويي آن نيزاست

ارگانو

ارگانو به واسطه ويژگي هاي دارويي خود شناخته شده است و يک ادويه خوش عطر و طعم است که مي توانيد براي کاهش مصرف نمک در دستور غذاهاي مختلف استفاده کنيد. ارگانو حاوي ويتامين ها، مواد معدني، و روغن هاي اساسي است و از ويژگي هاي گندزدايي ضد قارچ و ضد التهاب سود مي برد. مصرف منظم ارگانو عملکرد سيستم ايمني بدن را بهبود مي بخشد و خطر ابتلا به مشکلات تنفسي را کاهش مي دهد.

 

زرد چوبه

 

زردچوبه ادويه اي شناخته شده در دنياي آشپزي محسوب مي شود، که مزه خاص و رنگ نارنجي آن در اين زمينه موثر بوده اند. اين ادويه سرشار از آنتي اکسيدان ها گزينه خوبي براي افرادي است که قصد دارند بدون استفاده از نمک عطر و طعم غذاي خود را بهبود ببخشند. ويژگي هاي ضد التهابي، گوارشي و ضد باکتري زردچوبه به بهبود سلامت انسان و محافظت از سلول ها در زمان ابتلا به بيماري کمک مي کنند.

 

 

زیره سیاه

زيره زماني که در تلاش براي کاهش مصرف نمک هستياد مقدار کمي زيره در غذا مي تواند عطر و طعمي مطبوع به آن ببخشد. اين ماده حاوي آنتي اکسيدان هايي است که اثرات منفي راديکال هاي آزاد را از بين مي برند. مصرف منظم زيره به کنترل کلسترول خون و کاهش خطر مشکلات قلبي و عروقي کمک مي کند

 

تاکنون تاثير منفي مصرف بالاي نمک و افزايش خطر بيماريهاي قلبي-عروقي و فشار خون بالا ثابت شده اما هنوز اطلاعلات کافي در مورد مشکلات و عوارض مرتبط با مصرف زياد نمک براي مغز همچون سکته مغزي و نارسايي شناختي وجود ندارد.

 يکي از مکانيزمهاي احتمالي در بروز اين تاثيرات منفي ناشي از ياختههاي لايه درون رگي (سلولهاي اندوتليال) داخل عروق مغزي است.

سلولهاي اندوتليال مسئوليت تنظيم حجم عضلاني را دارند اما مصرف بالاي نمک با نارسايي در عملکرد اين سلولها مرتبط است.

اگرچه مشخص است نارسايي در عملکرد اندوتليال عامل بيماريهاي مزمن است اما پيش از اين به طور دقيق مشخص نشده بود که چگونه نارسايي عملکرد اندوتليال ناشي از مصرف نمک در طولاني مدت بر مغز تاثير ميگذارد.