چه مواد غذايي را در فصل پاييز بيشتر مصرف کنيم

فصل پاييز با همه زيبايي هايش از راه رسيد . اين روزها هوا در حال سرد شدن است، اما جالب است بدانيد مصرف برخي از مواد غذايي مي تواند نقش بسيار مهمي در افزايش تحمل افراد در برابر سرماي هوا در روزهاي پاييزي داشته باشد. به عبارت ديگر، شما مي توانيد با تهيه فهرستي از مواد غذايي پاييزي و مصرف آنها در اين فصل از خوردن بيشتر لذت ببريد و از سرماخوردگي هاي متعدد اين فصل پيشگيري کنيد . گرچه سرماخوردگي جزء جدايي ناپذير اين فصل است اما با تغذيه مناسب اين فصل تا حدود زيادي ميتوانيد از بيماري هاي اين فصل جلوگيري کنيد.

وقتي اسم فصل پاييز به گوش مي رسد ناخوداگاه ياد بيماري هايي نظير سرماخوردگي و آنفلوآنزا مي افتيد. بيماري هايي که اگر در آن کمي دقت شود مي توان از بروز آن پيشگيري کرد تا سلامت بمانيد.

در اين فصل خوراکي ها و مواد غذايي مناسبي وجود دارد که متناسب با بيماري هاي همين فصل است. با تغيير هر فصل مي توان با کمي تغيير در شيوه ي غذايي خود از بيماري هاي فصلي در امان ماند.

بادمجان: ناسونين، آنتوسيانين موجود در پوست بادمجان است که مشخص شده سلول هاي مغز را در برابر استرس اکسيداتيو محافظت مي کند. علاوه بر اين، اسيد کلروژنيک موجود در بادمجان، خواص ضد سرطان، ضد ويروسي و کاهنده کلسترول دارد.

کدو حلوايي: اين گياه مزاياي تغذيه اي بيشماري دارد. کدو حلوايي سرشار از بتاکاروتن است که در بدن تبديل به ويتامين آ مي شود و در حفظ سلامت پوست، چشم و استخوان ها بسيار موثر است. مصرف کدو حلوايي منجر به تقويت سيستم ايمني بدن مي شود و آنهم به دليل وجود ويتامين ث و فيبر موجود در آن.

انار: مطالعات نشان داده اند که مصرف انار مي تواند منجر به جلوگيري از آسيب هاي گردش خون با کاهش تجمع چربي هاي مضر در عروق شود. در واقع مصرف منظم انار با سلامت قلب ارتباط دارد.مصرف انار در فصل پاييز تضمين کننده سلامت قلب است

قره قاط: اين ميوه سرشار از آنتوسيانين ها براي کاهش التهاب در بدن است. مصرف قره قاط سلامت مثانه را بهبود مي بخشد و سدي است در برابر ابتلا به سرطان سينه، روده بزرگ، سرطان ريه، سرطان پروستات

شلغم:شلغم ازجمله ريشه هاي خوراکي سبزيجات است که مي تواند در روزهاي پاييزي جانشين مناسبي براي تربچه و کلم باشد.شلغم منبع عالي از ويتامين هاي آ و کا و همچنين اسيدفوليک است و براي طعم دادن به آن مي توانيد از رازيانه، خرده نان و شکر قهوه اي استفاده کنيد.

گريپ فروت: گريپ فروت بيش از 75 درصد ويتامين ث موردنياز بدن را تامين مي کند و منبع غني از ليکوپن است. اين رنگدانه هاي قرمزرنگ براي جلوگيري از سرطان نقش بسيار مهمي دارند، همچنين در اين ميوه مقدار زيادي پکتين وجود دارد که مي تواند موجب کاهش کلسترول بدن شود. اگر به خوردن ميوه هاي ترش مزه اگر به خوردن ميوه هاي ترش مزه علاقه مند هستيد، مي توانيد از نوشيدن يک ليوان آب گريپ فروت که سرشار از آنتي اکسيدان است لذت ببريد و اگر ترش بودن آب اين ميوه براي شما چندان لذتبخش نيست، مي توانيد آن را همراه با انواع مغزها و خشکبار مصرف کنيد.مثانه را بهبود مي بخشد و سدي است در برابر ابتلا به سرطان سينه، روده بزرگ، سرطان ريه، سرطان پروستات.

تره فرنگي: اکثر ما مي دانيم که مصرف سير و پياز منجر به پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي مي شود و آنهم به دليل اين که پلي فنول موجود در آنها از رگ هاي خوني در برابر آسيب اکسيداتيو محافظت مي کند. تره فرنگي نيز از خانواده پياز است که سرشار از ويتامين کا بوده و مصرف آن خاصيت ضد سرطاني دارد. ضمن اين که سلامت استخوان ها را نيز بهبود مي بخشد.

کلم بروکلي:روي موجود در اين سبزي منجر به افزايش توان دفاعي بدن در برابر بيماري هايي مانند سرماخوردگي و آنفلوآنزا مي شود. فيبر موجود در کلم بروکلي همچنين براي حفظ سلامت دستگاه گوارش مفيد است.مثانه را بهبود مي بخشد و سدي است در برابر ابتلا به سرطان سينه، روده بزرگ، سرطان ريه، سرطان پروستات