روش های مقابله با اضطراب

معمولاً در افراد چاق، اولين واكنش نسبت به اضطراب و در برخی موارد افسردگي، پرخوري است. از خطرناك‌ترين زمان‌ها جهت عود چاقي، زمان ابتلا به اين مشكلات مي‌باشد البته معمولاً افراد لاغر با اضطراب يا افسردگي، بي­اشتها مي‌گردند.

افراد چاق هنگام اضطراب چاق‌تر و افراد لاغر، لاغرتر مي‌شوند.

افسردگی

با علائم: خلق پایین، کاهش انرژی و علاقه، احساس گناه، اشکال در تمرکز، بی­اشتهایی، پراشتهایی و افکار مرگ و خودکشی تشخیص داده می­شود.

افسردگی، اغلب رفتاری است و ناشی از فقر خزانه رفتاری درمانجو می باشد که این نیز با حمایت درمانگر و آموزش رفتارهای جایگزین از بین خواهد رفت.

روش­های مقابله با افسردگی :

روش­های کاربردی مختلفی برای افزایش شادی توصیه شده­اند:

* انجام کارهای لذت بخش در زندگی مانند دوش گرفتن با آب گرم یا خوردن صبحانه

* نوشتن مطلبی که فرد دوست دارد، به خاطر آن در یادها بماند و فعالیت­های روزمره مطابق با مسائلی که واقعا مهم هستند.

* تمرین منظم محبت کردن به دیگران

* فکر کردن در مورد شادترین روز زندگی بدون تجزیه و تحلیل کردن آن

* شمارش نعمت­ها : در پایان هر روز، به بیماران توصیه می­شود که به سه چیز خوبی که در آن روز اتفاق افتاده است فکر کنند و علت وقوع آن را بررسی کنند. این کار آن­ها را قادر می­سازد که روی اتفاقات خوب تمرکز کنند که در غیر این صورت به علت
ناامیدی­های روزانه فراموش می­شوند.

* ستایش : به بیماران توصیه می­شود، کسی را که کار مفیدی در گذشته برای آن­ها انجام داده است و هیچ گاه به شکل مناسبی از او قدردانی نکرده­اند پیدا کنند. این کار توجه به روابط خوب و موقعیت­های خوبی که در زندگی اتفاق افتاده است را افزایش می­دهد.

 

اضطراب

اضطراب را در واقع همه انسان­ها تجربه می­کنند. اضطراب یک احساس منتشر، بسیار ناخوشایند و اغلب مبهم دلواپسی است که با علائمی از قبیل تنگی قفسه سینه، طپش قلب، تعریق، سردرد، ناراحتی مختصر معده و بیقراری (که با عدم توانایی برای نشستن یا ایستادن) تشخیص داده می­شود. مجموع علائمی که هنگام اضطراب وجود دارد، بین افراد متفاوت است.

تاثير اضطراب و فشار رواني بر سلامت

بدن هنگام مواجهه با عوامل تنش­زا پاسخ­های متفاوت و پيچيده­ای می­دهد. هرگاه فشار رواني(استرس) به سرعت حل شود، در آن صورت پاسخ هايي مثل تپش قلب، تغيير رنگ بدن (قرمز شدن)، لرزش و غيره خيلي زود فروکش می­کند، اما اگر شرايط(استرس) فشار رواني ادامه پيدا کند. اختلالات جسماني همچون زخم­های معده، فشارخون، بيماري­های قلبي و حتي چاقي به وجود می­آيد