شناخت باورهاي غلط به منظور اصلاح و بهبود شيوه زندگي

اغلب مردم بنا به آموزش‌هاي غلط والدين و نياکان خود عقايد غلطي راجع به اثر مواد غذائي در بدن و ترکيب و تأثير آنها بر هم دارند به عنوان مثال عقيده به:

  1. وجود طبع سرد و گرم در غذاها.
  2. ايجاد سردرد با رژيم و با مصرف غذاهاي سرد.
  3. درمان سردرد وسرگيجه بامصرف شربت‌قند و شربت‌نبات و يا وصل‌سرم قندي.
  4. خوردن غذاهاي مقوي جهت انجام فعاليت‌هاي روزانه.
  5. افت فشار خون با رژيم و يا خوردن غذاهاي سرد.
  6. کاهش قند خون با رژيم و يا خوردن غذاهاي سرد.
  7. چاق نشدن با خوردن قندهاي طبيعي نظير خرما و انجير و كشمش و توت.
  8. چاق نشدن و حتي لاغري با خوردن ميوه.
  9. لاغري و يا کاهش چربي خون با خوردن مواد ترش و تند.
  10. افت فعاليت جنسي با رژيم و يا افزايش آن با خوردن مواد غذائي با طبع گرم.
  11. چاقي با خوردن آب يا نمک.
  12. ايجاد بيماري (برص) با خوردن ترشي و ماست با يکديگر.
  13. صرف شيريني بعد از غذا جهت هضم غذا.
  14. بهبود اغلب بيماري‌ها با خوراکي‌ها، به‌خصوص سرماخوردگي با انواع سوپ و آبميوه.
  15. خوردن تمام غذاي بشقاب حتي بعد از سيري.
  16. همراهي با مهمان در خوردن غذا به دليل ناراحت نشدن او.
  17.  چاق نشدن با خوردن غذاهاي حاضري نظير نان‌وماست‌وخيار و نان‌وپنيروخيار.

اشكال مختلف مواد غذائي در بدن، پس از هضم به صورت مواد غذائي قابل‌جذب درمي‌آيند. اين مواد به شكل‌هاي گلوكز،‌ اسيد آمينه‌، اسيد چرب و غيره و تقريباً به اشكال واحد وارد خون مي‌گردند و در اختيار سيستم‌هاي مختلف بدن، ازجمله سيستم سوخت ‌وساز بدن قرارگرفته، مصرف مي‌شوندو هيچ ارتباط منطقي بين تركيب و يا ميزان كالري مواد غذائي با طبع سرد و گرم در آنها وجود ندارد، پس عقيده به سردي و گرمي غذاها پايه علمي ندارد.

متأسفانه اغلب غذاهاي مورد تأييد علم تغذيه نظير ماهي، ماست و غيره در دسته غذاهاي سرد قرار دارند و مردم به اين دليل از خوردن آنها امتناع مي‌ورزند.